Opening Makerstraat!

Zondag 12 juni is de feestelijke opening van de Makersstraat. Vanaf 13.00u kun je hier je T-shirts bedrukken in de Grafiek werkplaats van Kurtface, met electronica spelen bij Pixel Arcade of timmeren bij De winkel die Werkt. Iedereen is van harte welkom om tijdens het maakproces binnen te lopen en een kijkje te nemen. In het Social label Lab is de Do Good Market waar diverse zorg-werkplaatsen hun zelfgemaakte producten verkopen. Vanuit de roze ruimte van het Werkwarenhuis draait Blue Flamingo, DJ Ziya Ertekin, zijn vrolijkste platen.

Stichting Werkwarenhuis en Social label vieren samen met werkplaatsen, vaklui, toegepaste kunstenaars en publiek de volgende fase van het experiment Tramkade om een ooit verlaten fabrieksterrein tot leven te brengen. De Makersstraat vormt met diverse werkplaatsen en ateliers een aantrekkelijke verbindingszone tussen het Werkwarenhuis en de nieuwe skatehal voor meer creatieve bedrijvigheid overdag op terrein Tramkade. Vanachter de grote ramen in de voormalige Kaaihallen is te zien hoe er gemaakt wordt in de ateliers. De Makersstraat sluit aan op het tegenover gelegen designlab van waaruit Social label sinds 2015 ijvert voor een sociale economie via design met betekenis. Op de eerste verdieping zijn diverse Social label Ateliers ingericht. Hier werken mensen onder begeleiding van ateliermeesters en ontwerpers aan de Social label collectie om een plekje (terug) te veroveren in de maatschappij. Met de Makersstraat maken meer sociale en creatieve ondernemers een werkplaats voor hun activiteiten waarbij het accent ligt op upcycling, vakmanschap en sociale duurzaamheid. Tijdens de opening kun je ze ontmoeten.

PLAY bij Pixel Arcade
In Pixel Arcade vinden jongeren naast bordspellen, rolspellen, computerspellen, arcade- en flipperkasten een toegankelijk sociaal netwerk in een unieke setting. Met een laagdrempelig aanbod van authentieke arcade spellen vindt een zeer diverse groep jongeren hier een interactieve ontmoetingsplek die past in deze tijd met een knipoog naar het verleden. Een werk-/speelplaats die jongeren een aantrekkelijk offline alternatief biedt voor online-gaming.

Upcycling in de Techniek Werkplaats
Jongeren doen op een interactieve manier sociale contacten op, maken kennis met elektronica en de maakindustrie in een leerzame veilige thuishaven. Pixel Arcade heeft veel kennis van elektronica in huis. Te vaak wordt elektronica weggegooid terwijl een reparatie goedkoper en beter voor het milieu is. Om samen met mensen aan de slag te gaan, is er een werkplaats met 3D-printers om reparaties en onderhoud uit te voeren.

Timmer Werkplaats van ‘De Winkel die Werkt
De Winkel die Werkt, een sociaal maakbedrijf, biedt timmer- en schilderwerkzaamheden aan.Een erkend leerbedrijf in de detailhandel, groen en bouw met leer- en werkervaringsplekken gericht op statushouders en jongeren met autisme. De vaklui van De Winkel die Werkt begeleiden de deelnemers om verder te groeien in het vakmanschap.

Iets Moois aan de Muur met Grafiek Werkplaats ‘Kurtface’
Samen met kunstenaars en grafisch ontwerpers maakt Wim Habraken prenten en posters. De originele zeefdrukken zijn in beperkte oplagen verkrijgbaar, genummerd en gesigneerd. In het atelier is de grote collectie aan kleurrijke zeefdrukken te zien en te koop bij galerie ietsmooisaandemuur.nl. Ook kun je er workshops volgen. Het Atelier kan op allerlei ondergronden drukken en heeft veel specials in huis zoals zeefdrukken, keramische transfers, fluor/neon, warmte inkt, textiel drukken.

Do Good Market en kunst op zolder
Speciaal voor de feestelijke opening van de Makersstraat organiseert Social label een nieuwe editie van de Do Good Market. Tijdens deze vrolijke markt vol zelfgemaakte producten zijn diverse deelnemers van werkplaatsen uit de omgeving te gast waaronder Artenzo/Amarant uit Tilburg en sociaal ondernemers uit Den Bosch zoals BijKatrien. De Do Good Market is van 13.00-17.00u in het Social label Lab. Daarnaast kun je om 15.30u in de tuinkamer van het Werkwarenhuis genieten van jong kleinkunst-talent van de Koningstheater Academie. De Appel-expositie van zeven kunstgaleries is die dag voor de laatste keer te bewonderen op de zolder van het Werkwarenhuis. Iedereen is welkom om te toosten bij cafe-restaurant Van Aken op de mooie nieuwe toevoeging, de Makersstraat bij het Werkwarenhuis op terrein Tramkade.